keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kia Ora Uudesta-Seelannista

Klaara, Uusi-Seelanti

Terveisiä täältä maailma toiselta puolen. Kesää kohti hurjasti mennään ja kouluakin on enää muutama viikko jälellä ennen kuin alkaa kesäloma. Uusi-Seelanti on just sitä ja enemmän mitä kuvissa näkeekin. Välillä luulee oikeasti että edessä on kuva eikä se ole totta. Koulun lomilla olin South Islandilla kiertämässä AFS vaihtareitten kanssa. Ja maisemat siellä on jotain sanoin kuvailematonta! ! En oikein tiedä että mitä tänne kertoisi kun on ihan liikaa kerrottavaan mutta...

Uusi Seelanti on niin paljon enemmän kuin koskaan voisi kuvitella. Maisemat parempia kuin kuvissa ja  ihmiset vielä parempia! Ainut mistä en tykkää on ruoka. Tai se on hyvää mutta todella rasvasta, siinä on paljon sokeria ja muutenkin epäterveellistä. Kiwit siis uuseelantilaiset on todella mukavia, ihmiset on rentoja ja se mikä on uutta ja outoa näin suomalaiselle mutta ihanaa, että ihmiset kehuu toisia! Tuntemattomat saattaa tulla kadulla kehumaan sun takkia tai kenkiä. Koulussa mufty-päivänä, siis silloin kun ei tarvitse pitää koulupukua, ihmiset saattaa kehua sun mustaa perus toppia! Ja ihmisiin on tosi helppo tutustua. Kavereita saatiin jo ensimmäisenä viikkona koulussa ja ihmiset on todella kiinnostuneita Suomesta ja Suomen kulttuurista. Vaikka se onkin todella hassua että kavereiden vanhemmat tai isovanhemmat on eurooppalaisia, kulttuuri on siis sekoitus kaikkea.


Ja vaikka välillä elämä onkin vaikeeta kun ei pysty sitä tuttua ja turvallista suomea puhua tai tuntee itsensä yksinäiseks. Silti mä vaan rakastan mun elämää Uudessa-Seelannissa, rakastan sitä että pystyin alottamaan uuden elämän kun kukaan tuntenut mua, rakastan uusseelantilaisia, rakastan näitä hienoja maisemia niitä suuria vuoria tai niitä matalia kukkuloita enkä vaihtais yhtään päivää pois minkä oon saanut viettää täällä. Enään olisi alle 4 kuukautta jäljellä ennen kuin lähden Australiaan muutamaks kuukaudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti