torstai 8. huhtikuuta 2010

Unohtumattomia muistoja, uusia ihmisia ja kasvunhetkia

Vahan yli kahdeksan kuukautta olen taalla Pohjois-Amerikassa nyt ollut. Saavuin Minnesotaan 4.elokuuta, mukanani kaksi matkalaukkua ja reppu. Edessa oli uusi ja ihmeellinen maailma, uusi perhe, uudet kaverit.

Uusia kokemuksia ja elamyksia on edessa koko ajan. Syksylla liityin marssibandiin, sain huimasti uusia kavereita ja opin soittamaan vibrafonia. Liityin myos Literature Magazine-kerhoon. Talven vietin hiihtojoukkueessa, ja olin top 10 tytoissa.

Tammikuussa paasin Amerikan suurimpaan ostoskeskukseen “Mall of Americaan”. Se oli hauska ja iso kokemus. Shoppailtiin ja vietettiin hauska iltapaiva kavereiden kanssa.

Helmikuussa paasin osallistumaan koulun Snow Days –tansseihin. Laittauduttiin kauniiksi ja komeiksi, ja vietettiin hauska ilta kavereiden kanssa.

Helmi-maaliskuussa paasin upealle, ikimuistoiselle YFU:n matkalle Hawajille! Sain paljon uusia kavereita ympari maailmaa, nain ja koin hienoja asioita, otin satoja kuvia ja paasin muunmuassa snorklaamaan ja surffaamaan.

Koko vuoden mittaan koin uusia, hauskoja, erilaisia, samankaltaisia ja unohtumattomia juhlapyhia. Lokakuussa koin Halloweenin, menimme host-siskoni ja muutaman kaverimme kanssa Trick or treating ja kaiverrettiin kurpitsoja. Marraskuussa oli Thanksgiving, joka oli aivan uusi juhla minulle, sita kun ei meilla Suomessa ole. Soimme hyvin, ja paljon, kalkkunaa, perunamuusia, hyyteloa ja muita amerikkalaisia ruokia. Sitten olikin jo joulu, meidan perheessa vietimme sita kolmena eri paivana, eri isovanhempien ja sukulaisten kanssa. Soimme taas hyvin, vietimme mukavan jouluaamun lahjojen kera kuusen alla, joulusukat roikkuivat takanreunalla. Paasiaista vietimme huhtikuun alussa, kavimme perheen kanssa kirkossa, ja iltapaivalla soimme kinkkua ja perunasalaattia paivalliseksi.

Spring breakilla mentiin host-perheeni kanssa South Dakotaan. Naimme upean Mount Rushmoren, mammutti-museon, kaivos-museon, uitiin vesipuitossa ja syotiin mm. buffalo-hampurilaisia. Noin 9-10 tunnin ajomatka oli pitka, mutta oli sen arvoinen!

Nyt vuoteni taalla on melkein ohi, noin kaksi kuukautta enaa jaljella. Edessa on viela muunmuassa prom ja valmistujaiset. Vuosi on ollut ikimuistoinen, opettavainen ja kokonaisuudessaan upea. Huonoja ikavan ja murheiden aikojakin on ollut, mutta kokonaisuus on ollut hieno, ja olen todella iloinen, etta paatin olla vaihto-oppilas.

Hirvihaarasta kotoisin oleva Emma lähti elokuussa 2009 vaihto-oppilaaksi Minnesotaan, Yhdysvaltoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti